Home Nieuws Recordaantal teams aan de start van de Roparun

Recordaantal teams aan de start van de Roparun

766
0

Een recordaantal van 121 teams heeft zich ingeschreven voor de nieuwe route met startpunt Bremen. De route gaat voor een groter deel door Nederland en dat valt in de smaak! Ook de route vanuit Parijs blijft ongekend populair. In 2020 zullen in totaal 340 teams aan de start verschijnen. Dat zijn meer teams dan ooit.

Wiljan Vloet, directeur van Roparun: ,,We gaan dit jaar voor het eerst door Groningen en Friesland en ook daar worden nu Roparunteams opgericht. Door de deelname van meer teams kunnen we nog meer geld ophalen voor de ondersteunde zorg voor mensen met kanker!”

Op zaterdag 30 mei gaat de 29e editie van Roparun van start in Bremen en Parijs. Voor Parijs hebben 217 teams zich ingeschreven. De halve Roparun in Almelo start op 31 mei en hier kan nog tot en met eind januari voor ingeschreven worden.

De afgelopen editie werd er ruim 5,6 miljoen euro opgehaald door de Roparunteams. Een half miljoen meer dan met de Roparun in 2018. Met dit enorme bedrag kon onder andere 1,5 miljoen euro geschonken worden aan Familiehuis Daniel den Hoed. Hiermee wordt het mogelijk om een nieuw Familiehuis te realiseren en mensen met kanker dicht bij hun familie te laten zijn.

Ook werd er geld vrijgemaakt voor de ontwikkeling van 500 koppelbedden. Volwaardige tweepersoons-hoog-laagbedden waarbij mensen die ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, toch nog samen in een bed kunnen liggen. Want juist die nabijheid is op zo’n moment van onschatbare waarde.

Met de deelname van 340 teams kunnen we ook in 2020 weer mooie initiatieven steunen!

Bron:Roparun.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − negen =