Home Nieuws Raadslid Schoonen bedreigd vanwege uitspraken over coronavaccinatie

Raadslid Schoonen bedreigd vanwege uitspraken over coronavaccinatie

961
0

Het CDA-raadslid Michael Schoonen uit Tholen heeft op zijn privéadres een dreigbrief ontvangen vanwege zijn politieke werk. ,,Ik accepteer het niet”, zegt hij. De briefschrijver probeerde Schoonen onder druk te zetten vanwege zijn uitspraken over coronavaccinaties. De teamleider op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom zit namens het CDA in de gemeenteraad en zit in de commissie samenleving en voert ook tijdens de raadsvergadering met name het woord over zaken als onderwijs, zorg en sport.

Schoonen heeft donderdagavond (17 juni) meer toelichting gegeven tijdens de raadsvergadering, die door Omroep Tholen via haar Youtubekanaal was te volgen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie en is niet van plan zijn standpunt te veranderen.

Hij zei tijdens een politieke vergadering, dat het CDA vindt dat vaccineren de weg uit de coronacrisis is. ’Pas op met wat u zegt over vaccinaties. We weten u te vinden’ , staat er in de brief. ,,Het is een dreigende tekst, maar ik zou er niet over willen spreken als dat ik ernstig bedreigd ben. Gelukkig zijn mijn vrouw en ik nuchtere personen, maar het is hoe dan ook kwalijk. Mijn kinderen zouden deze brief ook kunnen vinden.”

Burgemeester Sijbers zei dat iedereen bij de gemeente veilig zijn werk moet kunnen doen. “Deze raad kwalificeert de anonieme brief als ontoelaatbaar, onacceptabel en onmenselijk.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 × een =