Home Nieuws Provincie ziet verkeersproblemen op Tholen

Provincie ziet verkeersproblemen op Tholen

1420
0

Binnen nu en een jaar komt er een rondweg bij Oud-Vossemeer en over vier jaar gaat de Oesterdam op de schop. Dat zei verantwoordelijk provinciebestuurder Harry van der Maas vrijdag 11 juni tijdens de vergadering van Provinciale Staten. Het is nog de vraag of de maximum snelheid op de Oesterdam 100 kilometer per uur blijft of dat deze wordt teruggeschroefd naar 80 kilometer per uur.
Partijen VVD, CDA, PVV Bosch en Forum voor Democratie gaven aan dat ze het vooral belangrijk vinden dat de snelheid van honderd kilometer per uur gehandhaafd blijft nadat het groot onderhoud is afgerond.

Twee varianten
Gedeputeerde Harry van der Maas beloofde de keuze aan de staten te laten. “Eerder heb ik al toegezegd dat we geen onomkeerbare besluiten zullen nemen over de snelheid op de Oesterdam. Er komt een berekening van twee varianten: 100 kilometer per uur en 80 kilometer per uur. Laten we er over spreken als die er zijn.”

Dat is niet het enige grote verkeersproject op Tholen. Er komt ook een rondweg bij Oud-Vossemeer. Van der Maas: “We zien dat het vrachtverkeer door die kern rijdt. De leefbaarheid staat onder druk. Er wordt nu getekend aan het tracé.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in