Home Nieuws Provinciale finale Voorleeswedstrijd

Provinciale finale Voorleeswedstrijd

707
0

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al meer dan 25 jaar! Wie zou dit jaar Voorleeskampioen van Nederland worden? Zeker is dat in deze spannende provinciale finale van Zeeland een van de kanshebbers wordt gekozen. De finale wordt gehouden op vrijdagochtend 9 april om 9.30 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De kinderen en Pabo-studenten zullen online voorlezen vanuit de klas en vanuit huis. De jury is aanwezig in de ZB en bestaat uit Anthoni Fierloos directeur van boekhandel Paard van Troje en de Koperen Tuin in Goes, dichteres Anna de Bruyckere en schijfster Anneriek van Heugten.

Bette Westera
Tijdens het juryberaad van 11.30 tot 12.00 uur zal schrijfster Bette Westera de voorleeskampioenen en hun groep online vertellen over haar boeken.

Voorleeskampioenen
In totaal zullen negen kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Zeeland strijden om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2021’. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Ook mag de winnaar het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2021’ noemen.

Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet erop toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Ook nemen op 9 april de drie winnaars van de Pabo Voorleeswedstrijd die bij de HZ plaatsvond het nog een keer tegen elkaar op in deze Zeeuwse finale. De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd en neemt het daar op tegen de Pabo-kampioenen van de andere provincies.

Een van de provinciale finalisten voor Zeeland is vanuit Tholen: Annick van de Velde (CNS De Regenboog)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zes + twintig =