Home Nieuws Programma Koningsdag Sint Philipsland

Programma Koningsdag Sint Philipsland

1548
0

Dinsdag 26 April
21.00/02.00 uur: Koningsnacht in Grand café Met Shmaak met DJ 2K Music

Woensdag 27 April
08.00 uur: Iedereen de vlag uithangen voor de vlagwedstrijd. Doe allemaal mee en maak kans op één van de vier mooie cadeaubonnen.
Adressen worden genoteerd tussen 10.00 en 12.00 uur.

08.00/17.00 uur: Bij Spar De Berg staat er tijdens de openingstijden een springkussen voor de kinderen.

08.30/09.00 uur: Muziekvereniging Concordia trommelt je op. De route: Vertrek vanaf “De Wimpel”, daarna L. Berkenpad, R. Wadistraat, L. Plataanstraat, L. Plataanstraat – Schoolstraat, Langs OBS de Luyster en Koningin Julianaschool, R. Achterstraat, L. Kerkring, R. Voorstraat, R. Zuiddijk, R, Wilhelminastraat, eindigen bij De Wimpel.

09.00/09.45 uur: Vlag hijsen en aubade met medewerking van muziekvereniging Concordia bij dorpshuis “De Wimpel”. We roepen alle inwoners op om gezamenlijk deze Koningsdag te openen. Ter plaatse worden flyers uitgedeeld met de teksten van de liederen die gezongen worden. We vragen iedereen uit volle borst mee te zingen. De aubade wordt namens de gemeente Tholen bijgewoond door wethouder Hommel. We hopen dat jullie er allemaal zijn, de kleine kinderen natuurlijk met hun versierde fiets. Na de aubade mogen de peuters en kleuters hun versierde fiets, step, wagen, enz. showen op de parkeervakken voor “De Wimpel”. Er is voor ieder kind een leuke attentie.

09.45 uur: Dit jaar wordt er voor de kinderen weer een vossenjacht georganiseerd. De tocht met het thema beroepen gaat door een deel van het dorp. De organisatie wordt gedaan door Margreeth en Kees v/d/ Velde en Jenneke van den Berge, waarvoor onze
hartelijk dank. Inschrijven van 09.45 tot 10.15 uur in “De Wimpel”, de inschrijving is gratis. De start van de vossenjacht is om 10.00 uur, vanaf dat moment zijn de vossen actief binnen het aangegeven gebied. Alle kinderen tot en met 12 jaar mogen meedoen, eventueel onder begeleiding van hun ouders. De tocht duurt ongeveer een uur. Aan de speurtocht zijn een aantal leuke prijzen verbonden in de vorm van cadeaubonnen. Bij terugkomst krijgt elke jager een ijsje aangeboden bij de brandweerkazerne.
We kijken er naar uit.

13.30/16.00 uur: Vrijmarkt/kinderbraderie op het schoolplein van de Koningin Juliana School, pleintje bij de brandweerkazerne en in een deel van de Achterstraat. Op de vrijmarkt kan iedereen zijn spullen verkopen, geen grote meubelstukken zoals tafels en kasten e.d.
Deelnemers dienen na afloop hun spullen mee te nemen en de plek schoon achter te laten. Ook dit jaar is er weer koffie/thee en limonade en worden er hapjes rondgedeeld. Verder verkoop door plaatselijke ondernemers met een gevarieerd assortiment.

14.00/22.00 uur: Buitenterras met muziek en een springkussen voor de kinderen bij Grand café Met Smaak.

15.30 uur: Trekking prijswinnaars vlagwedstrijd bij de brandweerkazerne.
Tevens bekendmaking prijswinnaars van de vossenjacht.

18.00 uur: Inschrijven autopuzzelrit in de brandweerkazerne. Start vanaf 18.30 uur op volgorde van inschrijven. Ook dit jaar belooft het weer een hele mooie rit te worden, die over prachtige wegen gaat binnen de gemeente Tholen. De rit van 32 km wordt
georganiseerd door de brandweer en het Oranjecomité.
Inschrijfkosten € 5,00 per auto.

ca 21.00 uur: Prijsuitreiking autopuzzelrit. Voorafgaand worden de antwoorden bekend gemaakt zodat er nog lekker nagepraat kan worden over de rit.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × twee =