Home Nieuws Proef met groene container in Stavenisse met een maand verlengd

Proef met groene container in Stavenisse met een maand verlengd

794
0

Deze zomer houden de gemeente Tholen en de ZRD een proef met de groene container in Stavenisse. Om GFT+E zo goed mogelijk te kunnen scheiden, wordt in de zomermaanden (juni, juli en augustus) de groene container iedere week geleegd in Stavenisse. De proefperiode wordt nu met een maand verlengd; ook in september wordt in Stavenisse wekelijks de groene container geleegd.

Verlenging

Er wordt door de inwoners van Stavenisse goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de groene container vaker aan te kunnen bieden. Echter, om meer inzicht de krijgen in de verschillen t.o.v. tweewekelijks aanbieden, is er voor gekozen om de proef met een maand te verlengen. Dus ook in de maand september wordt de groene container in Stavenisse (binnen de bebouwde kom) wekelijks geleegd.

GFT+E

De afkorting GFT is algemeen bekend, dit staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Maar ook etensresten mogen in de groene container. Vandaar de afkorting GFT+E. Het zijn juist die etensresten die vaak nog in de grijze container belanden. In de gemeente Tholen bestaat 35% van het restafval nog uit GFT+E. Zonde, want daardoor worden waardevolle grondstoffen verbrand en zijn de verbrandingskosten hoger dan nodig.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in