Home Nieuws Proef met groene container in Stavenisse in de zomermaanden

Proef met groene container in Stavenisse in de zomermaanden

779
1

In juni starten de gemeente Tholen en de ZRD met een proef met de groene container in Stavenisse in de zomermaanden. Om GFT+E zo goed mogelijk te kunnen scheiden, wordt in de zomermaanden (juni, juli en augustus) de groene container iedere week geleegd in Stavenisse.

GFT+E
De afkorting GFT is algemeen bekend, dit staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Maar ook etensresten mogen in de groene container. Vandaar de afkorting GFT+E. Het zijn juist die etensresten die vaak nog in de grijze container belanden. In de gemeente Tholen bestaat 35% van het restafval nog uit GFT+E. Zonde, want daardoor worden waardevolle grondstoffen verbrand en zijn de verbrandingskosten hoger dan nodig.

Wat mag er in de groene container?
· groente- en fruitresten en schillen;
· etensresten (ook vleesresten, botjes, graten en mosselschelpen);
· brood, deeg, rijst en pasta;
· losse thee, koffiedik;
· hooi, stro en zaagsel van kleine huisdieren (met uitwerpselen);
· bloemen, planten en ander tuinafval.

Bij twijfel of iets in de groene container mag, kan het afvalalfabet op www.zrd.nl geraadpleegd worden.

Coronacrisis
In eerste instantie was het de bedoeling dat de grijze containers in deze proefperiode minder geledigd zou worden. Dit is mogelijk, bij goede scheiding van GFT+E. Maar nu het vanwege de coronacrisis lastiger is om de interactie met inwoners aan te gaan, is er voor gekozen om dit volgend jaar pas te doen, wanneer de gemeente en de ZRD deze proef in Stavenisse willen herhalen. Het enige dat in de komende proefperiode voor inwoners van Stavenisse verandert, is dat de groene container iedere week geleegd wordt, i.p.v. om de twee weken, oftewel een extra service!

1 reactie

  1. We hebben het stuk over deze afvalcontainer gelezen. Wij doen al Etensresten in de GFT container (Tholen). Echter wat betreft mosselschelpen, in het artikel staat dat deze in de GFT+E container mag, maar in het afvalalfabet van de ZRD hoort dit bij de restafval.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf + 14 =