Home Nieuws Prijsstijgingen bij DELTA: ‘We kunnen niet anders’

Prijsstijgingen bij DELTA: ‘We kunnen niet anders’

382
0

De variabele prijzen voor stroom en gas bij de grootste leverancier van Zeeland, DELTA, gaan per 1 oktober omhoog. Huishoudens met een gemiddeld verbruik en een variabel contract betalen per maand gemiddeld 37 euro meer. Hun energierekeningen komen daardoor neer op zo’n 250 euro per maand. Nieuwe klanten gaan ruim het dubbele betalen.

Het is de eerste keer dat DELTA de tarieven tussentijds verhoogt. Normaal gebeurt dat alleen op 1 januari en 1 juli. Afgelopen jaar werden op die momenten de prijzen ook verhoogd, een gemiddeld huishouden met een variabel contract betaalt vanaf 1 oktober daarom ruim 100 euro meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd. “Ik begrijp dat het geen leuk nieuws is”, reageert directeur Roel Meijerink. “Maar door een enorme stijging in de inkoopmarkt moeten we nu verhogen. Andere energiebedrijven hebben dat al eerder gedaan en nu moeten wij helaas ook.”

Meijerink benadrukt dat DELTA voor bestaande klanten nog steeds ‘gunstige’ prijzen kan bieden. “Voor nieuwe klanten hanteren we de huidige marktprijzen, maar voor onze bestaande klanten hebben we nog goed kunnen inkopen.” Voor nieuwe klanten moet DELTA inkopen tegen actuele tarieven. Een gemiddeld huishouden gaat daardoor 574,90 euro per maand betalen.

Nog een prijsstijging in januari
Dat de markt zo enorm is gestegen komt volgens Meijerink onder andere door de oorlog in Oekraïne. “De markt is onzeker, wij verdienen er niks aan en daarnaast zijn voor ons de risico’s ook hoog. Wij moeten ook de hogere prijzen betalen.” Meijerink vreest ook dat DELTA op 1 januari nogmaals een prijsstijging zal moeten doorvoeren. “We hebben geen glazen bol, maar de verwachting is wel dat we op 1 januari nogmaals de prijzen moeten verhogen. Met deze markt kunnen wij niet anders.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × vijf =