Presentatie activiteiten Vrienden van Siem voor 2018

Woonboulevard Poortvliet ontvangt De Vrienden van Siem in een sfeervolle ambiance en niet te vergeten de talrijke aanwezigen.

Zaterdagavond vond de presentatie plaats van de nieuwe activiteiten voor 2018, die door de Vrienden van Siem weer zijn gepland.

Bij binnenkomst werden de aanwezigen verwend met een heerlijk gebakje en koffie of thee naar keuze in het restaurant.
Leo Vroegop sprak een welkomstwoord uit aan de vele aanwezigen en de weledele heer Cees van Liere, ambassadeur van de stichting, hield een mooie gloedvolle toespraak, waarin hij duidelijk maakte dat gezondheid het grootste goed is, mede ingegeven door de serieuze gezondheidsproblemen het afgelopen jaar waarmee hij te maken en gelukkig van herstelde.
Vervolgens liet Leo Vroegop de activiteiten van het afgelopen jaar de revue passeren en het was wel een zeer bijzonder jaar in het 11-jarige bestaan van de stichting, want de opbrengst van €30.000,00 was dan ook een nooit verwacht bedrag en dat geeft dan ook weer de “Power” om door te gaan met deze prachtige organisatie.

Op de Banner was te zien wat er in de loop der jaren is binnen gehaald aan gelden : € 189.000,00
De Vrienden van Siem kan uitstekend dienen als voorbeeld van een echte club vrijwilligers, die met tomeloze inzet al deze jaren laten zien hoe waardevol het is om hier aan mee te werken.

Tot nadere berichtgeving staat dit jaar het inrichten en aankleden van her Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie te Utrecht op het programma. De bestuursleden Saskia Boon en Edwin Geuze treden af, maar blijven wel vrijwilliger binnen de organisatie en het secretariaat wordt versterkt met Sandra Voshol.

In de loop van 2018 wordt natuurlijk ook volop aandacht besteed aan het project van het afgelopen jaar, betreffende het inrichten van een digitale tafel bij het Radboud UMC te Nijmegen.
De hoofdactiviteiten, zoals deze voorlopig gepland staan zijn : Moonlight Bingo op de Oosterschelde met de “Frisia”, de Geuzencup, Sinterklaas intocht en het Siem’s Eindejaarstoernooi. Nevenactiviteiten zijn o.a. de Braderie en de Wintermarkt en mogelijk een nieuwe actie met de naam Happen en Trappen.

De zeer bekende Groente-en Fruithandel uit St.Philipsland heeft een hele mooie kartonnen doos gemaakt met de naam BALIEBOX, geheel gevuld met vers Fruit. Van elke Box, die wordt verkocht, doneert dit bedrijf € 2,50 aan de Stichting Vrienden van Siem. Meer info bij de Stichting te verkrijgen via de Website.

Het duo Luizter verzorgde een zeer sfeervol optreden met mooie teksten en muziek.

Het nieuwe project voor 2018 gaat naar het nieuwe Amphia Ziekenhuis in Breda en heeft als tekst “De vrouw in Beeld”. Dit jaar hoopt de Stichting de gelden binnen te halen om van de ontvangstruimte van de Polikliniek Oncologie iets moois te maken, waar vooral een zekere warmte vanuit straalt.
Namens de Stichting Vrienden van Amphia was Judith Jansen aanwezig en vertelde dat in het nieuwe Amphia er een zogeheten “Bouwdeel”komt, waar alle zorg tezamen komt, dit is een zekere meerwaarde omdat de patiënt voor alle zorg op de locatie kan blijven. Tevens aanwezig bij de Stichting waren aanwezig, Dr.Pieter Stijnen, internist in ruste en Dr.Ignace Nolet, huisarts in ruste.

Na al deze informatie werd de avond afgesloten met heerlijke kleine hapjes en een drankje.

Wij wensen allen een prachtig jaar toe en spreken de wens uit dat deze geweldige organisatie nog vele jaren mag voortgaan.

Met dank aan fotograaf Rien Burgers voor de foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 8 =