Praat u mee over het wandelnetwerk Tholen?

Stichting Landschapsbeheer Zeeland wil in samenwerking met de gemeente Tholen op heel Tholen een gebiedsdekkend wandelnetwerk realiseren. In 2015 is St. Philipsland, Anna Jacobapolder en het noorden van Tholen bewegwijzerd en nu is het tijd voor het zuiden! We gaan de kernen St. Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet en Tholen van mooie wandelroutes voorzien en deze uiteraard ook aansluiten op het bestaande wandelnetwerk zodat de lange-afstandswandelaars hun kilometers kunnen maken!

Ideeën en hulp nodig
SLZ is op zoek naar mensen die mee willen denken met de routestructuur en later ook mee willen helpen met de aanleg en onderhoud. Bewoners kennen de omgeving het beste en kunnen zo ook adviseren over de mooiste plekjes en interessante bezienswaardigheden. Dat maakt een wandelpad aantrekkelijk om te bewandelen.

Startbijeenkomst
Op donderdag 1 maart is er een startbijeenkomst in het gemeentehuis te Tholen. Iedereen is welkom, wel even aanmelden aub, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Wij vertellen u dan hoe dit project in elkaar steekt en welke bijdrage u zou kunnen leveren. Dat kan variëren van het meedenken over mooie routes bij u in de buurt tot aan het daadwerkelijk aanleggen (ter zijner tijd) van het netwerk als vrijwilliger. Deze avond is vrijblijvend en voor iedereen die geïnteresseerd is.

Interesse?
Meld u aan via info@landschapsbeheerzeeland.nl

Economische impuls
Een wandelnetwerk biedt mogelijkheden om het gebied voor bewoners én toeristen te ontsluiten. Het geeft een impuls aan de gezondheid en recreatiebehoefte van bewoners en toeristen. Via het wandelnetwerk kan het landschappelijke en cultuurhistorische verhaal van het onderhavige gebied vorm krijgen en inzichtelijk worden gemaakt. Realisatie van het wandelnetwerk kan ook een economische impuls aan het gebied geven. Voor (mini)campings, boerderijwinkels, theetuinen, boomgaardterrassen enz. zijn wandelvoorzieningen in de directe omgeving immers van bijzondere waarde.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland
Stichting Landschapsbeheer Zeeland is een professionele organisatie die zich sinds 1982 richt op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). www.landschapsbeheerzeeland.nl

Datum: Donderdag 1 maart 2018
Plaats Gemeentehuis Tholen, Hof van Tholen 2, 4691 DZ Tholen
Tijd: van 19.00 – 21.00 uur
Informatie: SLZ, Sylvia Tuinder: 0113-23 09 36 of 06-21 57 48 96

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − drie =