Positieve evaluatie tweede ronde pilot wasbare luiers en start derde ronde

Donderdagavond vond in het gemeentehuis in Tholen de evaluatie plaats van de tweede ronde van de pilot wasbare luiers. Ook de reacties van deze deelnemers zijn, net als die van de eerste ronde, veelal positief: van de negen deelnemers gaan er zes door met het gebruik van wasbare luiers. In het najaar start de gemeente met een derde en laatste ronde. Belangstellenden kunnen zich alvast aanmelden via gemeente@tholen.nl.

Pilot
Tijdens de pilot hebben de deelnemers twee maanden wasbare luiers bij hun kindje(s) getest. Ze kregen een pakket met allerlei verschillende soorten wasbare luiers om te kijken wat het beste beviel. Nu de pilot is afgerond, kunnen de deelnemers die doorgaan, kiezen of ze blijven huren of willen kopen. In beide gevallen draagt de gemeente Tholen 30% bij in de kosten.

Wasbare luiers
Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat het gebruik van wasbare luiers aanzienlijk de hoeveelheid restafval vermindert bij jonge gezinnen. Dit draagt bij aan de landelijke doelstelling de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen tot 100 kilo in 2020 en 30 kilo in 2025. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, ze leveren ouders/verzorgers een grote besparing op (ca. € 500,- voor het eerste kind) én kinderen zijn sneller zindelijk.

Foto: De deelnemers die doorgaan met het gebruik van wasbare luiers en de consulente van BambooBaby.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =