Home Nieuws Positieve evaluatie derde ronde pilot wasbare luiers

Positieve evaluatie derde ronde pilot wasbare luiers

652
0

Woensdagavond 7 november is in het gemeentehuis in Tholen de derde ronde van de pilot wasbare luiers afgesloten. De reacties van de deelnemers zijn veelal positief: zes van de zeven gezinnen hebben aangegeven door te gaan met het gebruik van wasbare luiers.

Pilot
Tijdens de pilot hebben de deelnemers twee maanden lang diverse soorten wasbare luiers bij hun kindje(s) getest. Nu de pilot is afgerond kunnen de deelnemers die doorgaan kiezen of ze blijven huren of willen kopen. In beide gevallen draagt de gemeente Tholen 30% bij in de kosten. In totaal deden 27 gezinnen mee aan de pilot waarvan 21 gezinnen de wasbare luiers blijven gebruiken.

Ambassadeurs
Verschillende deelnemers zijn zelfs ambassadeur geworden van wasbare luiers. Zij helpen mensen op weg die willen starten met wasbare luiers. Gebruikers van wasbare luiers die zich ook willen aanmelden als ambassadeur, kunnen contact opnemen met de gemeente via tel. 14 0166 of gemeente@tholen.nl.

Onderzoek door Milieu Centraal
Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van wasbare luiers de hoeveelheid restafval vermindert bij jonge gezinnen. Dit draagt bij aan de landelijke doelstelling de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen tot 100 kilo in 2020 en 30 kilo in 2025. Wasbare luiers leveren ouders/verzorgers een grote besparing op (ca. € 500,- voor het eerste kind) én kinderen zijn sneller zindelijk. Meer informatie is te vinden op: www.milieucentraal.nl/mazzelkontjes.

Foto: Bamboobaby

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

11 − negen =