Home Nieuws Poolhond die in eigen uitwerpselen leefde in beslag genomen

Poolhond die in eigen uitwerpselen leefde in beslag genomen

304
0

De inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) komen in actie na meldingen van dieren in nood bij meldpunt 144. Het gaat dan vooral om gevallen van verwaarlozing van huis- en hobbydieren. Daarnaast voert de LID ook routinecontroles uit bij onder andere dierenwinkels, -pensions en fokkers/handelaren.

Let op: Meld dierenleed via het landelijk meldpunt 144 of klik hier.

Deze dienst heeft zaterdag 23 juli in samenwerking met de politie een zwaar verwaarloosde poolhond in beslag genomen in een woonhuis in onze gemeente Tholen.

Het dier verbleef vrijwel permanent in zijn eigen uitwerpselen in een bijkeuken. “Omdat er niet of nauwelijks werd schoongemaakt, lagen er dikke lagen beschimmelde ontlasting in de ruimte en hing er een zware ammoniaklucht. De hond werd slecht verzorgd, had een vervilte vacht en veel te lange nagels”, zo vertelt een woordvoerder.

De hond is in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) in beslag genomen en tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zal zorgen voor het inlichten van de gemeente en zorginstanties over de situatie op het adres.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

acht + 19 =