Home Nieuws Politie waarschuwt voor toenemende bankpasfraude in Zeeland

Politie waarschuwt voor toenemende bankpasfraude in Zeeland

1501
0

De politie waarschuwt Zeeuwse ouderen voor bankpasfraude. De agenten zagen in de eerste week van juli een enorme piek van de fraude in het Oosterscheldegebied. Zeker acht mensen werden voor duizenden euro’s opgelicht.

Volgens de politie zouden er zeker tien slachtoffers uit onder andere Goes, Kloetinge, Kortgene en Wolphaartsdijk zijn benaderd door nepmedewerkers van een bank. De oplichters zijn uit op het geld van het veelal oudere slachtoffer. Ze vervalsen het telefoonnummer dat op het scherm van de telefoon van het slachtoffer verschijnt. Zo lijkt het net of de bank belt.

Deze manier van oplichting wordt ook wel spoofing genoemd. De nepmedewerker zegt dan dat uw rekening of de bankpassen zijn gehackt en dat ze de pincode nodig hebben. Verder stellen de oplichters voor om nieuwe bankpassen te bezorgen, ‘om meer schade te voorkomen’. De fraudeurs verschijnen daarna inderdaad aan de deur, verhogen de opnamelimiet van de bankpas en pinnen daarna duizenden euro’s.

De politie waarschuwt dat iedereen slachtoffer kan worden van deze vorm van fraude. Zowel jong als oud, maar met name mensen ouder dan 50 jaar worden opgelicht. Wat in de piek van gevallen opvalt, is dat de Zeeuwse slachtoffers allemaal ouder zijn dan 80 jaar.

De politie is nu een onderzoek gestart naar de reeks incidenten in het Oosterscheldegebied. De politie geeft aan dat wanneer men twijfelt of een telefoongesprek echt of nep is, een bank nooit naar het saldo of de pincode zal vragen. Ook niet ter controle.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in