In de afgelopen week (laatste week van mei) zijn er bij de politie melding(en) binnengekomen van de diefstal van een GPS-systeem van een landbouwvoertuig. De politie waarschuwt om hier extra alert op te zijn en verdachte situaties te melden.

In de afgelopen jaren waren er steeds periodes dat dergelijke diefstallen de kop opstaken. Om een eventuele hausse aan GPS-diefstallen nu voor te zijn waarschuwt de politie boeren en loonwerkers van tevoren, zodat zij voorzorgsmaatregelen kunnen treffen. In de afgelopen tijd heeft het behoorlijk geregend, dus veel beregeningsvoertuigen die vaak ook voorzien zijn van dergelijke apparatuur zijn niet op het land geweest, maar er komt nu weer een drogere periode aan, waarin de voertuigen en machines mogelijk wel weer veel gebruikt gaan worden door boeren en loonwerkers.

Het lijkt erop dat het dieven niets uitmaakt van welk merk de GPS-systemen zijn die ze demonteren en weghalen, kennelijk kunnen ze alles gebruiken. Het lijkt ook geen verschil te maken of de systemen beveiligd zijn met een PIN-code, deze werden in het verleden ook weggenomen.

Ook doet het er niet toe of schuren waar de voertuigen of machines in staan afgesloten zijn of niet, de GPS-dieven doen alle moeite om aan de door hun gewenste apparatuur te komen. Financieel is het een behoorlijke kostenpost als een GPS-systeem gestolen wordt, vaak hebben ze een nieuwwaarde van tienduizenden euro’s.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in