Home Nieuws Ploggen in Sint Philipsland

Ploggen in Sint Philipsland

586
0

Op donderdagochtend 10 maart 2022 gaan leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen Koningin Juliana en de Luyster in Sint Philipsland ‘ploggen’: dit is joggen terwijl men onderweg allerlei afval opruimt en meeneemt. Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Frank Hommel helpen deze ochtend een handje mee.

De leerlingen stuurden een brief naar de gemeente met een aantal wensen voor hun kern. Daarin spraken ze hun zorg uit over het afval dat in de natuur werd gegooid. Wethouder Hommel ging in gesprek met de leerlingen en samen ontstond het plan om te ploggen op Sint Philipsland.

Programma
De leerlingen starten met een warming up onder leiding van een buurtsportcoach, waarbij ook de wethouder en de burgemeester aanwezig zijn. Daarna gaan de leerlingen in verschillende groepjes door het dorp om te ploggen. De afvalzakken worden daarna overhandigd aan de medewerkers van de Betho en de buitendienstmedewerkers van de gemeente Tholen. Vanwege ‘de Week van de Afvalhelden’ worden deze afvalhelden, die het hele jaar door de kernen schoonmaken, door de leerlingen bedankt voor hun inzet voor een schone omgeving.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

veertien − 11 =