Plasticzakken op de stoepen, in de goot of juist aan de tuinhekken gehangen. Het is een slordig beeld in het centrum van Tholen. Dit komt niet omdat iemand de zakken zomaar heeft gedumpt, nee er was een misverstand over de nieuwe ophaaldag van het plasticafval.

Voorheen werden de zakken plastic aan het begin van de week opgehaald. Voor 2022 heeft de gemeente Tholen dit veranderd naar de donderdag in de oneven weken. Toch lagen dinsdagochtend de zakken al op straat. “Ook ik heb mijn plasticafval op straat gezet. Eigenlijk is het gewoon kudde gedrag, want iedereen doet het”, vertelt een buurtbewoner. En hij is niet de enige.

Bij één buurtbewoner hingen alle zakken aan de hekken voor zijn huis. “Ook mijn zak hangt er bij. Hij zit vast, dus ik heb hem gewoon laten hangen. We hebben gewoon niet goed opgelet wanneer we de plastic afvalzakken buiten mochten zetten.” Zijn buurman heeft zijn plastic wel terug in huis gehaald.

Oproep van de gemeente
De gemeente had opgeroepen om de zakken terug naar binnen te halen en deze pas weer donderdagochtend terug op de straat te zetten. Niet alle inwoners gaven hier gehoor aan.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in