Home Nieuws Pilot buurtpedagogen Sint-Maartensdijk en Oud-Vossemeer

Pilot buurtpedagogen Sint-Maartensdijk en Oud-Vossemeer

867
0

Karin Dijkstra en Pepita van de Laak stellen zich voor.

De gemeente Tholen is een pilot gestart waarbij buurtpedagogen worden ingezet in de kernen Sint-Maartensdijk en Oud-Vossemeer. Met deze pilot wil de gemeente onderzoeken wat buurtpedagogen bij kunnen dragen aan vroegtijdige signalering van jeugdproblematiek. Karin Dijkstra is buurtpedagoog in Sint-Maartensdijk en Pepita van de Laak is buurtpedagoog in Oud-Vossemeer.

Wat doet een buurtpedagoog?
Een buurtpedagoog zoekt in de kernen contact met ouders, jongeren, scholen en kinderopvang, huisartsen, verenigingen en andere organisaties. Door samenwerking kan een buurtpedagoog jeugdproblematiek vroegtijdig signaleren en doen wat nodig is. De buurtpedagoog versterkt zo mogelijk de eigen kracht van betrokkenen, zoekt steun zoeken bij (vrijwillige) voorzieningen in een kern, of verwijst als dat nodig is door naar de juiste instanties, bijvoorbeeld maatschappelijk werk, GGD, jongerenwerk of een gemeentelijke jeugdconsulent.

Buurtpedagoog Sint-Maartensdijk: Karin Dijkstra
Karin Dijkstra (rechts op de foto) is buurtpedagoog in Sint-Maartensdijk. Ze heeft 12 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening en is enthousiast over de pilot. Karin geeft aan: “Samen met de inwoners en de betrokkenen wil ik graag gaan onderzoeken wat ik als buurtpedagoog kan betekenen. Vanuit mijn rol zoek ik de samenwerking met ouder(s)/verzorger(s) en alle betrokkenen rondom hun kind om knelpunten vroeg te signaleren en grote knelpunten te voorkomen. Samen kijken waarmee het gezin daadwerkelijk geholpen is, dat staat bij mij voorop.”

Buurtpedagoog Oud-Vossemeer: Pepita van de Laak 
Pepita van de Laak (links op de foto) is buurtpedagoog in Oud-Vossemeer. Ze is ruim 20 jaar werkzaam in de jeugdzorg en doet dit nog steeds met veel plezier. “Ik vind het een geweldige uitdaging om een pilot als deze mee op te mogen starten. Ik geloof erg in de kracht van samenwerken. Er is een gezegde: It takes a village to raise a child (Er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden). Hier sluit ik me helemaal bij aan. Dat ik ben opgegroeid in Oud-Vossemeer maakt meedoen aan deze pilot extra bijzonder’, aldus Pepita.

Contact
De buurtpedagogen komen graag met inwoners in contact. Geen enkele vraag is onbelangrijk. Inwoners van Sint-Maartensdijk kunnen contact opnemen met Karin Dijkstra via tel. 06 28320322 of via e-mail: k.dijkstra@springjeugdhulp.nl. Inwoners van Oud-Vossemeer kunnen contact opnemen met Pepita van de Laak via tel. 06 3986266 of email: p.van.de.laak@springjeugdhulp.nl. De buurtpedagogen zijn ook te vinden op Facebook.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in