Home Nieuws Perenboomgaard in Tholen wordt tijdelijke groene ontmoetingsplek

Perenboomgaard in Tholen wordt tijdelijke groene ontmoetingsplek

176
0


De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg in Tholen wordt een groene ontmoetingsplek. Vanuit het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente € 20.000,00 beschikbaar aan de Natuurvereniging Tholen voor de omvorming van de boomgaard tot tijdelijke groene ontmoetingsplek. De scholen in de omgeving en inwoners uit de buurt worden bij de verdere uitvoering en het beheer betrokken.
Nadat het initiatief voor een voedselbos aan de Luchtenburgseweg in Tholen eind 2023 niet meer doorging is in overleg tussen gemeente Tholen, Natuurouderwerkgroep en Natuurvereniging Tholen een nieuw plan vormgegeven. Vervolgens heeft de natuurvereniging het plan uitgewerkt en een aanvraag ingediend bij de gemeente voor ondersteuning om de uitvoering mogelijk te maken.

De perenboomgaard, is ongeveer 10.000 vierkante meter groot en is door de gemeente aangekocht met het oog op woningbouwuitbreiding. Zolang de gemeente de grond nog niet nodig heeft voor deze bestemming, wordt dit een tijdelijke groene ontmoetingsplek voor jong en oud.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in