Home Nieuws Overhandiging schilderij ‘Twee werelden op één doek’

Overhandiging schilderij ‘Twee werelden op één doek’

237
0

Kunstenares Els van der Meijden (69) uit Oud-Vossemeer heeft maandag 23 januari om 15.00 uur aan de bewoners van woonvoorziening De Kaoie in Sint-Annaland het schilderij ‘Twee werelden op één doek’ geschonken.

Achtergrond van het schilderij:
“Voor mijn boodschappen rijd ik altijd naar Sint-Annaland en op een gegeven moment viel die meneer op de schommel me op”, vertelt kunstenares Els van der Meijden. “Helemaal in zijn eigen wereld zat hij daar heen en weer te gaan met een kinderwagen voor hem geparkeerd. Hij maakte zich druk om niets en niemand. En dan op de achtergrond de grote letters van de Jumbo, daar waar mensen gehaast hun boodschappen gaan doen op hun vaak toch al drukke dag. Dat contrast vond ik zo mooi, dat ik het vast wilde leggen. Twee werelden op een doek. Daarom heb ik het schilderij ook ‘Twee Werelden’ genoemd.”

Een paar weken lang was Els van der Meijden bezig om het beeld dat ze in haar hoofd had opgeslagen over te brengen op het schildersdoek. Met acrylverf heeft ze er een kleurrijk schilderij van gemaakt. Dit schilderij hing de afgelopen maanden op een mooie plek in de Jumbo in Sint-Annaland. Nu krijgt het een ereplaats in De Kaoie. “Ik heb op de Kunstacademie in ’s-Hertogenbosch gezeten en ben altijd blijven schilderen. Het is onderdeel van mijn leven. Ik word er gelukkig van.”

Onze fotograaf Rien Burgers maakt onderstaande foto’s.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in