Home Nieuws Overhandiging asbak met een boodschap in Stavenisse

Overhandiging asbak met een boodschap in Stavenisse

612
0


Wethouder Corniel van Leeuwen heeft op maandag 18 september een asbak met een boodschap bij de supermarkt in Stavenisse samen met leerlingen geplaatst.

Posterwedstrijd
Voor de zomervakantie hielden leerlingen van de Rehobothschool en obs de Schalm in Stavenisse een schoonmaakactie waarbij ze veel peuken op de grond zagen liggen. Daarop besloot Natuur- en Milieueducatie Zeeland (NME Zeeland), waar ook de gemeente Tholen bij aangesloten is, voor de leerlingen een wedstrijd te organiseren voor het ontwerpen van een peukenposter. Van iedere school is een beste tekening en uitspraak gekozen voor op de poster. De twee posters hangen binnenkort op in Stavenisse.

Sponsoractie
De natuurouders van de Rehobothschool organiseerden een sponsoractie om een asbak bij elkaar te sparen voor bij de supermarkt in de kern. Hiervoor raapten ze sigarettenpeuken op. NME Zeeland vond dat zo’n goed idee dat ze hebben meegeholpen om asbak met een boodschap te bestellen. Op de asbak kan er een stem worden uitgebracht op een stelling. Door een stem uit te brengen beland de peuk in de bak en blijft de straat schoon. Leerlingen kunnen aan de supermarkt een aantal suggesties doorgeven voor een mooie stelling.

Programma
Om 13.30 uur verzamelden de basisschoolleerlingen aan de achterzijde van de supermarkt (Wilhelminastraat). De winnaars overhandigen, samen met de wethouder de speciale asbak aan de supermarkteigenaar waarna de asbak wordt geplaatst.

Rookvrije zones
Scholen en andere openbare gebouwen zijn allemaal rookvrije zones. De leerlingen willen dat de mensen die deze zones betreden hun peuk in een prullenbak gooien in plaats van op straat. NME Zeeland hoort graag of deze speciale asbak ook effectief is zodat deze wellicht ook bij andere Zeeuwse gemeenten kan worden ingezet.

De asbak is opgehangen bij onze plaatselijke supermarkt. Nu maar hopen dat er veel gebruik gemaakt zal worden.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in