Home Nieuws Oudste raadslid in dienstjaren verlaat Thoolse raad met lintje

Oudste raadslid in dienstjaren verlaat Thoolse raad met lintje

416
0

De gemeente Tholen heeft zeven raadsleden uitgezwaaid. Dat gebeurde dinsdagavond 29 maart tijdens de laatste vergadering van de oude raad.

Burgemeester Sijbers zette een van hen extra in het zonnetje: SGP’er Henk Geluk kreeg een koninklijke onderscheiding.
Geluk zat bijna dertig jaar in de raad. Hij begon met het raadswerk halverwege de jaren tachtig in de toenmalige gemeente Sint Philipsland. Na de herindeling in 1995 verdween Geluk een aantal jaren van het politieke toneel om in 2002 aan te treden als raadslid van de gemeente Tholen.

Afgelopen najaar maakte hij bekend te willen stoppen. “Ik wil niet aan het pluche kleven”, zo liet de Fluplander destijds door de Eendrachtbode optekenen.

Burgemeester Sijbers noemde het raadslidmaatschap van Geluk een incident loze periode. “Met jouw vertrek verliest de raad veel kennis, kunde en historisch besef’, zei ze tegen hem.

Geluk, die ook plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad was, mag zich voortaan lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Tijdens de raadsvergadering namen behalve Henk Geluk ook afscheid: Cees Verloop (SGP), Ad Hommel (VVD), Jack Vaders (PVV,VVD), Vincent Bosch (PVV, Lijst Bosch), Jacques Dekkers (PvdA/GroenLinks) en Koos de Feijter (CU).
De nieuwe raad wordt woensdagavond 30 maart geïnstalleerd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zestien − negen =