Home Nieuws Oud-Vossemeer laat Elluf-Elluf niet aan zich voorbijgaan

Oud-Vossemeer laat Elluf-Elluf niet aan zich voorbijgaan

1261
0

Volgende week barst het carnavalsseizoen los en corona of geen corona: Oud-Vossemeer is van de partij. De traditionele 11-11 viering in het plaatselijke bruine café gaat door, zij het in aangepaste vorm.

“Volgens de regels van de overheid is het vieren van een carnavalsfeest voorlopig nog toegestaan”, zegt voorzitter Niels Havermans van carnavalsvereniging De Vlôôientrappers. Bij de viering van ‘Elluf-Elluf’ – op zaterdag 13/11 overigens – lift de vereniging volgens Havermans mee op de vergunning van het café.

In de caféruimte zijn maximaal tweehonderd bezoekers toegestaan, maar tijdens het feest mogen slechts honderdvijftig carnavalsvierders naar binnen. “Dat doen we omwille van de veiligheid. Dan kunnen mensen wat meer afstand bewaren”, aldus de voorzitter. “Minder bezoekers is op zich geen probleem. Wij verwachten dat een deel van de oudere carnavalsvierders thuisblijft om geen risico te lopen.”

Het feest begint om half acht ’s avonds, een uurtje eerder dan gebruikelijk omdat het café al om middernacht leeg moet zijn. De feestgangers worden geacht hun CoronaCheck-app en identiteitsbewijs mee te nemen.

De aanwezigen lopen de polonaise op de muziek van drie dweilorkesten en de buutprater of de Hrôôtste Boer zoals ze in Oud-Vossemeer zeggen, zal het jaar op komische wijze doornemen. De voorzitter heeft er zin in. “We gaan er met elkaar een gezellig feest van maken.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in