Home Nieuws Oud-Vossemeer krijgt vernieuwde randweg

Oud-Vossemeer krijgt vernieuwde randweg

1190
0

Om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Oud-Vossemeer te verbeteren, gaat de Provincie Zeeland de huidige N656 omleggen. Door het aanleggen van een nieuwe randweg, gaat straks doorgaand (vracht-)verkeer via een nieuwe route buiten de bebouwde kom.

Wat gaat er veranderen?
De Oud Vossemeersedijk en de Molendijk (N656) maken onderdeel uit van een doorgaande route voor (vracht-)verkeer en openbaar vervoer. Binnen de bebouwde kom van Oud-Vossemeer is dit tracé erg smal en er wordt veel overlast ervaren van geluid en trillingen. Om de verkeersveiligheid en doorstroming in en rond Oud-Vossemeer te verbeteren, wordt er nieuw stuk weg aangelegd met nieuwe aansluitingen op bestaande wegen. Op deze manier worden de Molendijk en Onder de Molen ontlast en het bedrijventerrein Klaverveld wordt straks beter ontsloten.

Planning
De komende periode wordt het schetsontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Daarvoor gaat de Provincie in overleg een klankboordgroep en haar partners. Naar verwachting zal in de volgende collegeperiode gestart worden met de werkzaamheden.

Gedeputeerde Harry van der Maas: “Ik ben blij dat er een oplossing is gevonden om de verkeersknelpunten rond Oud-Vossemeer op te lossen. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het dorp en omstreken in vervulling!”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in