Home Nieuws Opschoondag in Sint-Maartensdijk

Opschoondag in Sint-Maartensdijk

868
0

Op zaterdag 19 maart 2022 is het weer Landelijke Opschoondag. In heel Nederland gaan mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken voor een schonere omgeving. Zo ook in Sint-Maartensdijk. In samenwerking met de natuurvereniging gaan zaterdagochtend leerlingen van de Juliana van Stolbergschool en OBS de Rieburch in Sint-Maartensdijk, samen met wethouder Corniel van Leeuwen, aan de slag om zwerfafval op te ruimen rondom het Gemaal Noord.

Op zaterdag 19 maart starten de leerlingen, met wethouder Corniel van Leeuwen, vanaf 9.30 uur met het opschonen aan de Noord aan de Heideweg in Sint-Maartensdijk. Dat is bij het Gemaal Noord.
Ook andere leerlingen gaan de komende weken actief opschonen. Zo gingen vrijdag 18 maart leerlingen van groep 7 en 8 van OBS de Schalm aan de slag op het strandje bij Stavenisse. Op 23 maart gaan leerlingen van de Casembrootschool uit Sint-Annaland hun schoolomgeving en schoolplein schoonmaken. Begin april gaan de leerlingen van groep 6 van de Rehobothschool in Stavenisse op pad voor een Schoon Zeeland. Eerder gingen al leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen Koningin Juliana en de Luyster in Sint Philipsland ‘ploggen’: joggen terwijl men onderweg allerlei afval opruimt en meeneemt.

Doe ook mee!
Zeeland Schoon, dat doen we samen, daarom slaan we de handen ineen met inwoners, gemeenten, scholen, verenigingen en bedrijven die zich ook inzetten voor een Schoon Zeeland. Helpt u ook mee? Bij de gemeente Tholen kunt u een grijper lenen en een speciale groene afvalzak. Belt u hiervoor, tijdens openingsuren, naar de gemeente via telefoonnummer 14 0166. Ook wordt er dan uitgelegd hoe de volle afvalzak weer kan aanmelden bij de gemeente.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

12 + 15 =