Home Nieuws Oproep reddingsbrigade na zwemloos jaar: ‘Ouders, let op uw kinderen’

Oproep reddingsbrigade na zwemloos jaar: ‘Ouders, let op uw kinderen’

1207
0

De reddingsbrigade maakt zich zorgen over de zwemvaardigheid van kinderen. Ze hebben door de coronamaatregelen lang niet kunnen zwemmen. Nu de zomervakantie voor de deur staat en Zeeland weer volstroomt, worden ouders opgeroepen hun kinderen extra in de gaten te houden.

Volgens Leo Wolterman van de Van Dixhoornbrigade uit Middelburg moeten ouders hun kinderen niet overschatten. “Als je kind vorig jaar een diploma heeft gehaald, is de kans groot dat het zwemniveau een heel eind weg is. Ze hebben bijna een jaar niet kunnen zwemmen. Je moet als ouder dus goed opletten als je naar het zwembad of het strand gaat.”

Zwemskills minder
Ook bij de reddingsbrigade zelf merken ze dat de zwemskills achteruit zijn gegaan doordat er lang niet getraind kon worden. “Wij leiden onder meer strandwachten op. Toen we in april weer voor het eerst in zee gingen oefenen, viel dat echt tegen.”

Alle hens aan dek
Bij de Van Dixhoornbrigade is het nu alle hens aan dek om de strandwachten op tijd getraind en gediplomeerd te krijgen voordat het hoogseizoen begint. “Vorig jaar stonden twaalf strandwachten van Stichting Strandexploitatie Veere in de startblokken om lifeguard-examen te doen. Helaas kon dat toen niet doorgaan door corona. Nu doen ze alsnog examen, maar ook de groep van dit jaar moet alweer opgeleid worden en examen doen. Het is dus druk.”

Afgelopen zomer hadden reddingsbrigades in heel Nederland het extreem druk, doordat veel Nederlanders in eigen land op vakantie gingen. Het was volle bak op de stranden.

Drukke zomer
Leo Wolterman verwacht ook nu een drukke zomer. “Veel mensen gaan opnieuw in eigen land op vakantie, maar ook de Duitsers en Belgen komen weer. Dat betekent volle stranden en dus heel goed opletten voor de strandwachten.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in