Home Nieuws Oproep kranslegging tijdens de 4 mei herdenking 2022

Oproep kranslegging tijdens de 4 mei herdenking 2022

1343
0

Na twee jaar op een andere manier invulling te hebben moeten geven aan de 4 mei herdenking, herdenken we dit jaar weer gezamenlijk op 4 mei in het wandelpark nabij de Vossemeersepoort in Tholen. We staan dan stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Om 20.00 uur is het in heel Nederland twee minuten stil. Zo ook in Tholen.

Nu het voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog weer oorlog is binnen Europa, beseffen we des te meer dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Alle inwoners van de gemeente Tholen, jong en oud, zijn uitgenodigd de herdenkingsplechtigheid bij te wonen. Ook dit jaar vindt de kranslegging op afroep plaats. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden.

De gemeente vraagt inwoners, verenigingen of instanties die bloemen/kransen willen leggen zich vooraf te melden bij de gemeente Tholen. Mail uw gegevens naar communicatie@tholen.nl, t.a.v. mevrouw M. Teeuw of telefonisch via 14 0166. Wij verzoeken u vriendelijk uiterlijk 29 april 2022 uw gegevens door te geven.
Uiteraard kunt u ook na de plechtigheid in stilte uw bloemen/krans leggen.

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij iedereen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Juist omdat Nederland in de periode 1940-1945 onderdrukking heeft gekend, zetten wij ons in voor vrijheid in andere landen in de wereld.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in