Home Nieuws Oppositie stapt naar de rechter

Oppositie stapt naar de rechter

710
0

Maandagavond vond er een extra raadsvergadering plaats die was aangevraagd door de gezamenlijke oppositiepartijen, in verband met het zwembad de Spetter.
Jan Heshof die namens de oppositiepartijen het woord nam beschuldigde het Thoolse college van het achterhouden van informatie over de renovatie van zwembad de Spetter.
Hij vindt het een politieke doodzonde en dreigde naar de rechter te stappen om de documenten over zwembad de Spetter openbaar te krijgen.
Ze hebben in elk geval bij het college formeel bezwaar gemaakt tegen de geheimhouding.
De oppositiepartijen legden het vuur aan de schenen van wethouder Hommel en waren zij niet tevreden over de antwoorden van de wethouder en dat kwam ook doordat een gedeelte van het document van de Spetter nog steeds onder geheimhouding zijn.
En ze vroegen een besloten vergadering aan maar dat wilden de coalitiepartijen niet.
Dus die kwam er niet, dus ging de openbare vergadering door.
En de oppositie diende een motie van wantrouwen in tegen het college van de gemeente Tholen.
Voor de stemming werd gehouden kwam een aantal raadsleden met een stemverklaring en zo ook de heer Bosch die zei dat hij de Voorzieningen rechter gaat vragen om de documenten alsnog openbaar te verklaren.
Maar de motie werd verworpen met 9 voor en 12 tegen.
Vincent Bosch zei na de vergadering tegen onze verslaggever dat er om de pot wordt gedraaid en Wethouder Hommel zei tegen hem dat het een zwarte bladzijde van de gemeente Tholen is.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × drie =