Home Nieuws Openstelling kruispunt N286 verplaatst naar 2024

Openstelling kruispunt N286 verplaatst naar 2024

472
0


Begin november stelde gemeente Tholen de Molenvlietsedijk weer open voor verkeer. Heijmans is de afgelopen tijd druk bezig geweest met de werkzaamheden aan het kruispunt. De openstelling van het kruispunt inclusief de aansluiting op de Molenvlietsedijk stond gepland voor eind 2023. Vanwege weersomstandigheden is het niet mogelijk om het kruispunt dit jaar nog veilig te openen. Het streven is om de werkzaamheden in maart 2024 uit te voeren. Uiteraard is dit afhankelijk van het weer.

Heijmans heeft er alles aan gedaan om het kruispunt en de aansluiting op de Molenvlietsedijk dit jaar af te ronden. Helaas is het niet mogelijk om de laatste laag asfalt aan te brengen omdat het te koud en te nat is. Hierdoor kan de gemeente niet garanderen dat de kwaliteit van de toplaag van het asfalt voldoet aan de eisen. Het asfalt wat nu op het kruispunt ligt, is niet stroef genoeg om er verkeer veilig overheen te laten rijden. Dit zorgt ervoor dat auto’s kunnen slippen.

Nachtwerkzaamheden 4-5 december
In de nacht van 4 op 5 december voert Heijmans reparatiewerkzaamheden uit aan de bypass op de N286. Omdat de bypass tijdelijk is, gelden hiervoor andere eisen. Het repareren van het asfalt van de bypass is daarom wel mogelijk. Zo kan het verkeer de komende tijd veilig gebruik blijven maken van de bypass. De werkzaamheden duren van 19.00 uur tot en met 6.00 uur. Er worden omleidingsroutes ingesteld. De werkzaamheden kunnen hoorbaar zijn in de omgeving.

Openstelling in 2024
De komende periode blijft Heijmans onder andere doorwerken aan de ontsluitingsweg richting Welgelegen. Op dit moment stemt gemeente Tholen de werkzaamheden aan de kruising opnieuw af met de wegbeheerder, Provincie Zeeland. De werkzaamheden worden opnieuw ingepland. Het streven is om in maart 2024 de asfalteringswerkzaamheden op de N286 uit te voeren. Uiteraard is dit afhankelijk van het weer.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in