Home Nieuws Opening van kreeftenseizoen in coronatijd: eerste kreeft voor Najib Amhali

Opening van kreeftenseizoen in coronatijd: eerste kreeft voor Najib Amhali

834
0

Normaal gezien is de opening van het kreeftenseizoen één groot festijn. Maar in coronatijd is ook deze feestelijke première een stuk soberder. Om de opening toch te vieren is vandaag – donderdag 25 maart – de eerste Oosterscheldekreeft overhandigd aan cabaretier Najib Amhali. Het bijbehorende geldbedrag is voor de Zeeuwse stichting Sawasdee, die onderwijsprojecten opzet in Cambodja.

De eerste Oosterscheldekreeft is vandaag binnengehaald door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek met zijn boot de MS3. Daarna is de kreeft door de voorzitter van Stichting Promotie Oosterscheldekreeft Luit Ezinga en vicevoorzitter Hans van Geesbergen aan Amhali overhandigd.
De cabaretier zou de eerste kreeft volgens traditie veilen, maar dat kon niet vanwege de coronamaatregelen. Hij schonk de opbrengst van 5.000 euro aan de stichting.

De opening van het kreeftenseizoen is de twee voorgaande jaren geannuleerd vanwege corona. Met het geld van de eerste Oosterscheldekreeft kan stichting Sawasdee een school voor agrarisch beroepsonderwijs in Cambodja verder uitbreiden.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in