Home Nieuws Opening toeristische informatiepunten Tholen

Opening toeristische informatiepunten Tholen

994
0

Op dinsdag 4 juni om 11.30 uur heeft wethouder Frank Hommel één van de drie toeristische informatiepunten op Tholen officieel geopend bij Bowling de Thoolse Brug. De andere twee locaties zijn te vinden in Sint-Annaland bij Chaletpark de Krabbenkreek/Brasserie de Deubraek en in Sint-Maartensdijk bij Wegwijs Lokaal.

Bij deze punten kunnen bezoekers en inwoners informatie krijgen over bezienswaardigheden en activiteiten op Tholen. De drie informatiepunten hanteren ruime openingstijden, zijn goed toegankelijk voor bezoekers en ingericht met narrowcasting of een touchscreen. Ook zijn er folders verkrijgbaar.

De informatiepunten bevinden zich bij een drietal recreatieondernemers die een training gastheerschap volgden. Na het sluiten van het VVV-kantoor in Sint-Maartensdijk in 2018, heeft de gemeenteraad besloten in te zetten op het verstrekken van toeristische informatie door digitale mogelijkheden en gastheren. Vorig jaar is de eerste training gastheerschap van start gegaan. Inmiddels hebben 23 ondernemers deelgenomen. Zij zijn extra goed op de hoogte van wat Tholen te bieden heeft en kunnen hierover enthousiast vertellen. De ondernemers bezochten tijdens de gastheertraining zelf ook de unieke plekjes van Tholen.

De Thoolse Bowling is naast toeristisch informatiepunt ook distributiepunt van folders. Dit houdt in dat Thoolse recreatieondernemers hier hun eigen folders kunnen brengen en die van anderen kunnen halen, om deze vervolgens weer aan hun gasten uit te delen. Door op deze manier samen te werken zijn alle ondernemers zo goed mogelijk geïnformeerd over alles wat er op Tholen te beleven is. Het distributiepunt is een idee dat is voortgekomen uit de training gastheerschap. De deelnemers van de gastheertraining verwijzen gasten naar elkaar door. Dankzij de training zijn bovendien mooie nieuwe arrangementen ontstaan.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in