Home Nieuws Opening Kinder Beweeg en Beleef Route in Stavenisse

Opening Kinder Beweeg en Beleef Route in Stavenisse

948
0

Op woensdag 13 april 2022 om 14.00 uur opent wethouder Van Leeuwen de Kinder Beweeg en Beleef Route in Stavenisse, samen met kinderen, natuurouders, buurtsportcoaches van de gemeente en Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Van speelplek naar speelplek
In opdracht van de gemeente Tholen heeft Stichting Landschapsbeheer Zeeland, samen met een groep kinderen, buurtsportcoaches van het team Jij op Tholen en de natuurouders van Stavenisse, een wandelroute van ongeveer 2 kilometer uitgestippeld. Hierbij zijn de aanwezige speellocaties op diverse plekken in het dorp aan elkaar ‘verbonden’. Op deze manier ontstaat een route waar kinderen spelend, bewegend en ontdekkend van speelplek naar speelplek gaan. De route is gemarkeerd met voetstappen/berenpoten op verschillende locaties op stoeptegels.

Programma
Na de opening wandelt de groep een gedeelte van de route waarbij een buurtsportcoach van de gemeente onderweg tips geeft voor beweegspelletjes. Ook vertellen de natuurouders welke soorten bijen in het bijenhotel gaan vertoeven. Een gedeelte van de wandeling gaat over het, door kinderen gesnoeide, pad door de dorpsbosjes (trek bij nat weer laarzen aan).

Speel- en ontdekelementen
Op deze wandelroute bieden we kinderen tússen de speellocaties (natuurlijke) speel- en ontdekelementen aan. Zo zijn langs de route een bijenhotel in het grasveldje bij De Schalm, een wilgenhut in de grasstrook langs de watergang, balanceerstammen op het grasveldje bij de wipkippen bij het Hertenkamp en halfstam fruitboompjes in de groenstrook voor de speeltuin aangebracht. Deze route past bij de uitgangspunten van het speelruimtebeleid van de gemeente Tholen: het creëren van een speelvriendelijke woonomgeving.

Langere route
Er is ook een extralange route van zo’n 2,5 kilometer mogelijk via een onverharde pad door weiland en de twee dorpsbosjes. De kinderen en natuurouders hebben hiervoor doorgangen en slingerpaadjes gemaakt.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × twee =