OPEN atelierroutezaterdag

Op zaterdag 5 augustus kunt u tijdens de vijfde OPEN atelierroutezaterdag in dit seizoen weer op veertien adressen kunstenaars en exposities bezoeken. Verdeeld over zeven dorpen bieden de ateliers u een beeld van wat er aan kunst wordt gemaakt op Tholen.

De adressen zijn te vinden op een routekaartje dat gratis verkrijgbaar is bij de deelnemers, diverse centrale plekken als het gemeentehuis en de VVV in Sint-Maartensdijk. Op het kaartje zijn ook verschillende monumenten aangegeven, zodat een (fiets)tocht een afwisseling van kunst, cultuur en natuur te bieden heeft. Het kaartje is te downloaden op www.cultuurpleintholen.nl. Via die site is het tevens mogelijk om van te voren kennis te maken met het werk van de kunstenaars.

Sint- Maartensdijk
Elke maand wordt er één dorp of atelier aan u voorgesteld. Op 5 augustus is dat Sint-Maartensdijk met het atelier van Puck Meijer. Voor haar als landschapsschilder is Tholen een eldorado: het heldere licht, de vergezichten over de polders in alle denkbare kleuren, de Oosterschelde. Onderwerpen om te schilderen komt ze vanzelf tegen tijdens een wandeling of een fietstocht. Vroeger zette zij haar ezel neer op een plek die een schilderij zou kunnen worden. Dat had veel voordelen: directe observatie van licht en schaduw en de variatie in kleuren. Maar ook veel nadelen: het licht verandert sneller dan je kunt schilderen en je bent heel beperkt in techniek en afmeting van een schilderij. Daarom heeft zij haar natuurbeleving nu buiten, maar het schilderen gebeurt in haar atelier. U bent van harte welkom om op 5 augustus te komen kijken naar het resultaat. Haar weergave van het Thoolse land is erg geliefd, zoals dit jaar duidelijk werd tijdens haar succesvolle expositie in de Markiezenhof. Atelier Puck Meijer is niet alleen te bezoeken tijdens de OPEN atelierroute, maar vrijwel alle zaterdagen en wanneer de vlag uithangt.

Openingstijden
Puck’s werk is opgenomen in de OPEN atelierroute (www.cultuurpleintholen.nl). Open tot en met 2 september op elke eerste zaterdag van de maand van 11:00-16:30 uur.
Op de expositie “Salon van Tholen” is werk te zien van tien deelnemers aan de OPEN atelierroute.

De locatie is in het atrium van het gemeentehuis in Tholen.
De openingstijden zijn parallel aan die van het gemeentehuis en de Rabobank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =