Open Atelierroute

Aanstaande zaterdag 5 augustus is het weer Open Atelierroute op het eiland Tholen. Vanaf april t/m september openen iedere eerste zaterdag van de maand 14 kunstenaars hun deuren op hun werken aan de bezoekers te tonen.

Bij het glasatelier van Lia en Ton Bruyns te Sint Annaland is een demonstratie te zien van het restaureren van een oud glas in lood raam.

Een glas in lood raam heeft een levensduur van zo’n 80 jaar. Daarna gaat de kit die tussen het glas en het lood zit er tussen uitvallen. Het glas komt daardoor los te zitten en bij een stevige wind gaan de ruitjes bewegen. De loodstrips en de ruitjes kunnen hierdoor breken. Voordat het zover komt moet het glas paneel onderhanden genomen worden.

Tijdens deze Open Atelier dag geven Lia en Ton uitleg hoe dit restaureren in zijn werk gaat.
Dit najaar gaan zij weer 2 grote glas in lood ramen van de Hervormede Kerk te Sint Annaland herstellen.

Het adres: Lia en Ton Bruyns Voorstaat 37 Sint Annaland.

In Sint Annaland zelf zijn maar liefst 5 ateliers te bezoeken. Atelier ingewikkeld laat beeldende kunst zien, Schilderijen zijn te wonderen bij Emmy van der Klooster en Victor van de Land, verrassend keramiek vindt u bij Jolanda van Dam en glaskunst bij Lia en Ton. In de koffiekamer van Museum de Meestoof exposeert Annemiek Buijs haar schilderijen.

Verder kunt u terecht in Tholen (3 ateliers), Poortvliet, Scherpenisse, Sint Maartensdijk, Oud-Vossemeer en Stavenisse.

Heerlijk op de fiets langs de diverse kernen waarbij het niet uitmaakt waar je begint. De route is verkrijgbaar bij de deelnemende ateliers en bij de VVV in Sint-Maartensdijk. Wil je meer weten over het Cultuurplein, bezoek dan de website. www.cultuurpleintholen.nl

Onderstaande foto is gemaakt tijdens een eerdere demonstratie (monumentendag).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 3 =