Ontwikkeling Havenzicht belangrijke stap verder

De zoektocht naar horecabazen voor Havenzicht in Sint-Annaland heeft tot een succesvolle match geleid. Carina van Vossen en Janine Vroegop zijn bekende lokale persoonlijkheden en vormen straks het gezicht van het nieuwe Havenzicht. Ze worden daarbij op technisch vlak ondersteund door Leo van Vossen. Met al hun horeca ervaring gaan ze samen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze eeuwenoude herberg tot de ‘Huiskamer van Sint-Annaland.’ Ook de verschillende functies van het pand zijn vastgesteld. Vakantieappartementen, een brasserie, een extra kantoor en activiteitenruimte voor Zorgcoöperatie Anna Zorgt en een fitnessruimte maken onderdeel uit van deze invulling. Maandag 22 juni werd een intentieverklaring ondertekend door Arjan van Dijke als eigenaar van het pand en de beide horecabazen.

De 1e etage en de zolder worden na de zomer omgebouwd tot 5 comfortabele vakantieappartementen met ieder een eigen keuken. Direct naast de sterk vernieuwde en hoofdingang krijgt Zorgcoöperatie Anna Zorgt een extra kantoorruimte om haar leden en inwoners van Sint-Annaland nog laagdrempeliger te kunnen ontvangen. Daarnaast ontstaat er in de grote zaal een activiteitenruimte die ideaal is voor bijvoorbeeld de koffieochtenden. De bestaande ruimtes in het wooncomplex Annahof blijven daarbij wel gehandhaafd om zo de groei van de zorgcoöperatie op te kunnen vangen.

Op de begane grond wordt een brasserie gerealiseerd met een groot buitenterras wat recent geheel is vernieuwd gelijktijdig met de renovatie van het gehele Havenplein. Het linker gedeelte van Havenzicht ondergaat een metamorfose waardoor het gehele pand een meer evenwichtige en nog prominentere uitstraling krijgt. De historische kelders onder het pand worden gerestaureerd en toegankelijk gemaakt voor besloten bijeenkomsten. De nieuwe uitbaters willen graag met streekproducten gaan werken, een (afhaal)broodjescorner realiseren, culinaire themavonden organiseren en een ontbijtservice opzetten. Ook kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet bij onder andere de keukenactiviteiten. Nadat de nodige vergunningen zijn verkregen is het de bedoeling om na de zomer te beginnen met de interne werkzaamheden in het gigantische pand. Als eerste worden de appartementen gerealiseerd en met een beetje geluk kan rond de zomer 2021 de horeca van start gaan. Een zeer welkome aanvulling in het horeca aanbod van Sint-Annaland. De groeiende groep van bezoekers en toeristen zijn gebaat bij een extra gezellig culinair adres. Maar bovenal wordt Havenzicht een ontmoetingsruimte voor een zo breed mogelijk groep van inwoners van Sint- Annaland en wijde omgeving. Een projectgroep van betrokken Setallanders begeleidt de verdere ontwikkeling van het pand en de toekomstige invulling ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =