Ontwerpwedstrijd TechnetTholen

Deze week worden er 12 kisten met technische materialen bij 11 basisscholen in de gemeente Tholen afgeleverd door leden van TechnetTholen.

De leerlingen van de basisscholen gaan van deze materialen een fabeltastische machine bouwen. Deze machine dient veel creativiteit te bevatten en iets bij te dragen aan een duurzame wereld.

Dit is de derde keer dat deze ontwerpwedstrijd georganiseerd wordt.
Deze manier van kennismaken met techniek is voor de leerlingen, de leerkracht en de bedrijven zeer leuk.
De leerlingen leren dat het niet alleen om een technisch werkstuk gaat, maar dat ontwerpen, construeren en afwerken allemaal draait om samen werken. Voor de leerkracht is het een fijne aanvulling op het lespakket en een mooie voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Het gaat tenslotte om groep 8 en soms 7.

De bedrijven hebben er plezier in om de creativiteit en oplossing gerichtheid van de leerlingen te ervaren, daarnaast hopen ze zo dat de leerlingen ervaren dat techniek meer is dan een schroefje, moertje en spijker.
Dit jaar kan een klas ook een expert om hulp vragen als ze een vraag hebben. Dit is ingevoerd omdat alle leden het belangrijk vinden om de leerkracht en leerlingen te ondersteunen als men vastloopt in het project.

Daar er dit jaar 12 groepen meedoen aan de wedstrijd zijn er 6 prijzen te verdelen, 2 groepen gaan naar Science Centre Delft en 4 andere krijgen een geldbedrag dat ze aan techniek dienen te besteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − vier =