Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunnen inwoners van Zeeland en daarbuiten kennismaken met de Zeeuwse archeologie.
Op vrijdag 18 juni kunnen deelnemers mee op excursie naar het verdronken dorp Tolsende. Op zaterdag 19 juni is er de gelegenheid om een kijkje te nemen in het Zeeuws Archeologisch Depot en voor kinderen is er die dag ook een archeologiecollege te volgen. De evenementen worden georganiseerd door Erfgoed Zeeland in Middelburg. Deelname is gratis, vooraf aanmelden via www.erfgoedzeeland.nl/aanmelden-nad-2021.

Op ontdekking naar verdronken Tolsende
Het verdronken dorp Tolsende bevindt zich in de huidige Oosterschelde bij Kruiningen en is overspoeld tijdens de Sint Felix-stormvloed, op 5 november 1530. Onder leiding van een archeoloog van Erfgoed Zeeland gaan deelnemers op ontdekkingstocht naar een plaats waar ooit het dorp Tolsende in 1532 definitief in de golven verdween. De excursie op vrijdag 18 juni 2021 is beschikbaar voor maximaal 30 deelnemers en duurt ongeveer 1,5 uur.
Meer informatie over de excursie

Zeeuwse schatten uit het depot
Op zaterdag 19 juni 2021 is het mogelijk om een rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot in Middelburg te volgen. Pronkstukken van Zeeland kunnen bekeken worden en de werkzaamheden van een archeoloog worden uitgelegd. De rondleiding wordt op twee tijdstippen gehouden en duurt circa 45 minuten. De groepsgrootte is maximaal 15 personen.
Meer informatie over de rondleiding

Word jij de Indiana Jones van Zeeland?
Tijdens het kindercollege op zaterdag 19 juni 2021 in Middelburg, komen kinderen meer te weten over archeologie. Een archeoloog van Erfgoed Zeeland laat bodemvondsten uit het depot zien en vertelt hierover. Het kindercollege archeologie wordt op twee tijdstippen gehouden en duurt circa 45 minuten. Het college is geschikt voor kinderen van 8 tot 14 jaar en de groepsgrootte is maximaal 15 kinderen.
Meer informatie over het kindercollege

Tijdens alle evenementen wordt er rekening gehouden met de covid-19-richtlijnen van het RIVM.

Nationale Archeologiedagen
De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek. Dit jaar vallen de dagen op 18, 19 en 20 juni. Kijk op www.archeologiedagen.nl voor het landelijke programma en de activiteiten uitgesplitst per provincie. In Zeeland worden er op meerdere plaatsen activiteiten georganiseerd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in