Home Nieuws Online informatiebijeenkomst Toekomstig Tholen

Online informatiebijeenkomst Toekomstig Tholen

671
0

In november 2020 informeerde de gemeente Tholen omwonenden en andere betrokkenen over de aanleg van een nieuw kruispunt ter hoogte van de N286. Met het nieuwe kruispunt wordt de bereikbaarheid van de stad en het bedrijventerrein verbeterd. Dinsdag 13 april staat er een online informatiebijeenkomst gepland waarin de gemeente omwonenden en andere betrokken bijpraat over de plannen.

Huidige stand van zaken
Inmiddels is het verkeerskundig onderzoek voor de Molenvlietsedijk en de derde aansluiting op de N286 afgerond. Ook stelde de gemeente een schetsontwerp van zowel de Molenvlietsedijk als de inrichting van het kruispunt op. Het verkeerskundig onderzoek was hiervoor het vertrekpunt. Hierbij hield de gemeente rekening met eerder geuite zorgen en wensen. Voor het schetsontwerp van de Molenvlietsedijk werden ook de randvoorwaarden van de subsidie getoetst.

Gemeente Tholen onderzocht ook de geluidsinvloeden van de nieuwe aansluiting op de omgeving. Deze zijn op basis van de verwachte verkeersbewegingen theoretisch berekend. Op basis van dit onderzoek concludeert de gemeente dat door de realisatie van het kruispunt en de aansluiting van de Molenvlietsedijk de geluidsbelasting op de omgeving toeneemt. Daarom vindt de gemeente het noodzakelijk om maatregelen te nemen om geluidsoverlast te beperken. Daarnaast voerden de gemeente de afgelopen maanden diverse andere onderzoeken uit, zoals archeologisch onderzoek en milieukundige onderzoeken. Het landschappelijk inrichtingsplan wordt opgestart aan de hand van de schetsontwerpen.

Online informatiebijeenkomst
Gemeente Tholen organiseert op dinsdag 13 april een online informatiebijeenkomst over het project Toekomstig Tholen. In verband met de coronamaatregelen is het niet mogelijk om dit fysiek te doen. De informatiebijeenkomst wordt vooraf opgenomen en op 13 april vanaf 19.30 uur uitgezonden op www.toekomstigtholen.nl/informatiebijeenkomst. Aanmelden is niet nodig. Tijdens de uitzending is er van 19.30 – 21.00 uur gelegenheid om via een chatfunctie vragen te stellen. Na afloop van de online informatiebijeenkomst is de uitzending terug te kijken op de website www.toekomstigtholen.nl/informatiebijeenkomst.

Vervolg
Op donderdag 22 april om 19.00 uur organiseert de gemeente Tholen een online sessie waarin ze in gesprek gaan met omwonenden en andere betrokkenen. Deze bijeenkomst wordt 13 april verder toegelicht.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

15 + achttien =