Home Nieuws Online enquête over toegankelijkheid openbare gebouwen en buitenruimte

Online enquête over toegankelijkheid openbare gebouwen en buitenruimte

833
0

Tot het einde van de maand februari staat op de website van de gemeente Tholen een enquête online waarin inwoners uit de gemeente hun ervaringen kunnen delen over toegankelijkheid van openbare gebouwen en de buitenruimte.

Gemeente Tholen wil dat alle inwoners goed mee kunnen doen en dat de openbare gebouwen en de buitenruimte in de gemeente voor iedereen goed toegankelijk zijn. Met name (begeleiders van) mensen die een lichamelijke of verstandelijk beperking hebben en oudere inwoners die fysieke ongemakken hebben, kunnen hierbij problemen ervaren. Met de inbreng van inwoners kan de gemeente eventuele problemen in kaart brengen en hiervoor oplossingen bedenken. Wie dat wil kan deelnemen aan een uitgebreidere vervolgenquête. Daarin wordt naar specifieke situaties gevraagd en krijgt men de ruimte om uitgebreid in te gaan op situaties.

VN-verdrag Handicap
Sinds 2016 is het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap van kracht, dat als doel heeft om mensen met een beperking gelijke kansen te bieden. In dat verdrag staat ook een artikel over toegankelijkheid (artikel 9). De gemeente heeft de plicht om hier aandacht aan te besteden.

Hier vindt u de link naar de enquête: https://www.tholen.nl/inwoners/actueel/Al-het-nieuws/online-enquete-over-toegankelijkheid-gebouwen-en-omgeving

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in