PvdA/Groenlinks in Tholen maakt zich ongerust over de opslag van gevaarlijke stoffen in het magazijn van DSV op bedrijventerrein Welgelegen. Volgens de fractie zijn die stoffen veel gevaarlijker dan eerder door het college van burgemeester en wethouders voorgesteld.

Volgens PvdA/Groenlinks staat er in een rapport, dat onlangs door B&W verstrekt is aan de raadsleden, dat het om meer dan tien ton gevaarlijke stoffen gaat.  Jan Heshof fractievoorzitter van de PvdA/Groenlinks heeft daar veel vragen bij. “We lezen in het rapport dat er bij een calamiteit maximaal 73 slachtoffers kunnen vallen. Maar er wordt gesproken over meer dan tien ton gevaarlijke stoffen. Dat kan ook 500 ton zijn. Bij welke hoeveelheid geldt dan maximaal 73 slachtoffers?”

Bovendien is de vraag hoe groot het gevaar is voor de mensen in de nabijgelegen woonwijk Dalempolder van het DSV-magazijn en de nieuw te ontwikkelen woonwijk aan de Molenvlietsedijk iets verder weg.

En zo kan Heshof nog een hele rij vragen opnoemen. Waarom is er geen inspraakprocedure geweest is bij het wijzigen van het bestemmingsplan, waarmee DSV toestemming kreeg voor de opslag van gevaarlijke stoffen? “Feit is dat het allemaal heel onduidelijk is. Het kan dat het allemaal klopt, maar dat willen we dan wel weten.”

Hij verdenkt het college ervan dat al bij de bouw van het magazijn afspraken zijn gemaakt over de opslag van gevaarlijke stoffen. “Er is in het magazijn een box in een box gebouwd. Dat is een flinke investering. Dat doe je volgens mij alleen maar als hierover vooraf gesproken is en er toezeggingen zijn gedaan, dat dit in de toekomst geregeld wordt.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in