De gemeente Tholen heeft waarschuwingsborden geplaatst bij het strandje bij de haven van Sint-Philipsland. “Er is geen sprake van acuut gevaar,” zegt wethouder Hommel, “maar we geven aan dat mensen er wandelen en zwemmen op hun eigen verantwoordelijkheid.”

Tot 1967 lag vlakbij het strandje de plaatselijke vuilnisbelt. Na de sluiting is de stortplaats niet gesaneerd maar afgedekt met een laag grond. De laag wordt steeds dunner waardoor er rommel aan de oppervlakte komt, zoals glas en stukken golfplaat met mogelijk daarin asbest.
Een student die stage liep bij de gemeente heeft onderzoek gedaan naar het strandje en hij trok bij het college aan de bel. De gemeente laat na de zomer in overleg met andere overheden een eigen onderzoek doen naar de ernst van de vervuiling en de gevolgen voor de volksgezondheid.

Het strandje is al jaren geen officiële zwemgelegenheid meer vanwege de matige waterkwaliteit. Toch is het populair onder de Fluplanders omdat je er bij laag water kunt zwemmen en je voeten niet openhaalt aan verwilderde oesters.

Vorig artikelStart nieuwe vervoerder doelgroepenvervoer op De Bevelanden
Volgend artikelGek van brommers!

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in