Home Nieuws Nieuwe voorleesconsulenten bij Bibliotheek Oosterschelde

Nieuwe voorleesconsulenten bij Bibliotheek Oosterschelde

881
0

Per april starten er bij Bibliotheek Oosterschelde twee nieuwe voorleesconsulenten: in Tholen en in Goes. Met het landelijke programma ‘BoekStart in de Kinderopvang’ wil de bibliotheek lezen en taalontwikkeling bevorderen bij jonge kinderen, door een samenwerking met kinderopvangorganisaties en scholen. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Tholen en Goes, die vanuit het Onderwijsachterstandenbeleid middelen vrij maken.

Tholen
In Tholen zijn alle kinderopvanglocaties en peutergroepen betrokken bij de samenwerking met de Bibliotheek. Daarnaast is de voorleesconsulent in Tholen gekoppeld aan 18 basisscholen om samen met de leerkrachten van de onderbouw meer aandacht te vestigen op voorlezen en leesbevordering. Zo wordt gezorgd voor een doorgaande lijn tussen kinderopvang en de eerste groepen van de basisschool.

Digitaal Kenniscafé
Speciaal voor pedagogische medewerkers en leerkrachten van de onderbouw organiseert Bibliotheek Oosterschelde een digitaal Kenniscafé. Dit is ter ere van de start van de nieuwe samenwerking met de voorleesconsulenten. Het thema is ‘Poëzie voor peuters en kleuters’ met prijswinnende kinderboekenauteurs Hans en Monique Hagen. Deze digitale activiteit vindt plaats op donderdag 15 april van 20:00 – 21:15 uur en is gratis. Meer informatie en aanmelden via de agenda op onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in