Home Nieuws Nieuwe priklocatie geopend in Zierikzee

Nieuwe priklocatie geopend in Zierikzee

1534
0

De vierde Zeeuwse priklocatie van de GGD is vanmorgen 19 april geopend op een bedrijventerrein in Zierikzee. De GGD denkt met de nieuwe locatie aan de Grevelingenstraat genoeg capaciteit te hebben om alle Zeeuwen te vaccineren.

Mevrouw De Jonge-Legemaate was vanmorgen als één van de eersten aan de beurt. Ze was blij dat ze niet naar de Zeelandhallen in Goes hoeft te reizen om te worden gevaccineerd. “Ik woon hier vijf minuten vandaan en kon zo op de fiets. Dan hoef je ook niemand lastig te vallen.”

Zo weinig mogelijk reistijd
De GGD Zeeland opende deze locatie in Zierikzee om ervoor te zorgen dat Zeeuwen zo weinig mogelijk reistijd hebben én om de vaccins zo efficiënt mogelijk in te zetten. Naast Zierikzee en Goes, kunnen Zeeuwen voor een vaccinatie terecht in de skihal in Terneuzen en bij Studio A58 in Middelburg.

Uiteraard hebben de inwoners van Tholen ook de mogelijkheid om in Bergen Op Zoom gevaccineerd te worden. Op basis van de postcode geeft de GGD-website – waarop je na ontvangst van de uitnodigingsbrief de afspraak kunt maken – een drietal locaties aan.

Op dit moment zijn bijna 80.000 Zeeuwen door de GGD ingeënt en voor nog eens 60.000 mensen staat een afspraak gepland. Behalve bij de locaties van de GGD wordt er ook gevaccineerd door huisartsen en bij ziekenhuizen. Het is niet bekend hoeveel mensen op die manier al zijn gevaccineerd.

12.000 prikken per week
Op dit moment worden er gemiddeld 12.000 mensen per week geprikt door de GGD. Dat is niet het maximum, want op de priklocaties kunnen bijna 40.000 mensen per week worden ingeënt, mits er voldoende vaccins beschikbaar zijn.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in