Home Nieuws Nieuwe invulling gezocht voor raadhuis van Scherpenisse

Nieuwe invulling gezocht voor raadhuis van Scherpenisse

1683
0

De gemeente Tholen moet samen met de inwoners op zoek naar een nieuwe invulling voor het raadhuis in Scherpenisse. De plannen om het monument te verkopen kunnen althans voorlopig in de ijskast. Dat staat in een motie waar de gemeenteraad donderdag 7 oktober over gesproken heeft.

Het monumentale pand uit 1594 staat nagenoeg leeg en er is sprake van een fors achterstallig onderhoud. Een aantal jaren geleden besloot de raad het gebouw op termijn te verkopen. De gemeente Tholen kampte destijds met financiële problemen.

Het tij is wat dat betreft gekeerd. De indieners van de motie SGP, SP, Pvda/GroenLinks en de CU willen daarom het raadhuis alsnog behouden voor de gemeenschap.

Daarvoor is wel nodig dat er nieuwe gebruikers komen. In het raadhuis zit nu enkel een schaakclub en een maal per jaar vergadert er een schuttersvereniging. “De Zorgkraal, een vereniging die hier mensen in het dorp ondersteunt, zou een prachtig onderdak aan het raadhuis kunnen hebben,” filosofeert een van de indieners van de motie Theo Korevaar van de SP.

Onze verslaggever Peter Huijsman sprak met Theo Korevaar van de SP.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in