Nieuwe beheerder Thools fietsknooppuntensysteem

Met een vijfsterren waardering heeft VVV Zeeland het fietsknooppuntensysteem op Tholen goed op orde. Vanaf 2015 is er veel aandacht besteed aan verdere optimalisatie van het knooppuntensysteem. Provincie Zeeland en Routebureau Zeeland (onderdeel van VVV Zeeland) hebben afspraken gemaakt met betrokkenen om de kwaliteit van de routes goed op orde te houden.

Met de toevoeging van buitendijkse fietspaden zijn ook nieuwe routemogelijkheden gecreëerd die onder andere de kernen aandoen en mogelijkheden bieden om activiteiten te combineren.
Het routenetwerk op Tholen is onderdeel van het Zeeuwse fietsnetwerk FIKS. De routes laten op uitdagende manier meer zien van het eiland. “Daar zijn we trots op”, zegt de nieuwe beheerder Ruud Muijt. “De recreanten en inwoners van Tholen moeten kunnen rekenen op de uitstekende kwaliteit van de fietsroutes. De 5-sterren, het hoogst haalbare niveau voor een fietsregio, hebben we verdiend en dat willen we zo houden!” De werkzaamheden van de beheerder bestaan uit controle van de bebording tijdens de halfjaarlijkse onderhoudsrondes, het vervangen van bebording en het adviseren van Routebureau Zeeland over aanpassingen in het knooppuntensysteem.

Het knooppuntensysteem op Tholen biedt diverse mogelijkheden en is daarmee uniek in Zeeland. Het is niet alleen geschikt voor een ‘ommetje’ fietsen, maar ook voor dagtochten en themaroutes. Marit Sanderse, projectleider op het Routebureau, is één van de medewerkers van VVV Zeeland die het team vrijwilligers aanstuurt en vernieuwings- en innovatietrajecten begeleid. De inzet van lokale vrijwilligers is belangrijk. Zij kennen de omgeving en bieden waardevolle input. “We zien uit naar de samenwerking.

Het is altijd lastig vrijwilligers te vinden op Tholen, we zijn dan ook blij met de nieuwe vrijwilliger!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =