Bij het programma RemarQable Radio dat Omroep Tholen elke vrijdagavond uitzend, is de komende tijd elke twee weken een verhaal uit ‘Het Scheepsjournaal van de Medusa F.’ een vast onderdeel. Dit is opgeschreven en wordt voorgelezen door de scheepskok zelf!!

De Medusa F is een authentieke geklonken sleepboot, gebouwd in 1930 voor Zeeland om de Zeeuwse wateren te trotseren en voorzien van een prachtige oerdegelijke Hollandse Kromhout motor. Ze wordt liefdevol onderhouden met behoud van de oorspronkelijke stijlkenmerken. Ze ziet er nog vrijwel precies zo uit als toen ze van stapel liep. Ze heeft Tholen als thuishaven en ligt afgemeerd aan de kade van de Oude Handelshaven tegenover het kantoor van de havenmeester.

Ron Mulder is de schipper. Hij is oprichter en vennoot van Mulder Yachtservice in Zierikzee en heeft ruim 35 jaar maritieme ervaring. Gezegend met gezond verstand en heel veel technisch inzicht houdt hij het roer.

Joke Fröberg heeft ruim 30 jaar HR-ervaring als manager, adviseur en trainer. Maar tegenwoordig schrijft ze boeken. Reeds verschenen zijn ‘De Viking Verslagen’ (2018) en ‘Gesmolten Vleugels’ (2021) en een verhalenbundel is in de maak. Aan boord is ze van alles wat, maar vooral de scheepskok.

Zij vaart op haar verbeeldingskracht en volle kracht vooruit.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in