De nieuwe wethouders van Tholen zijn dinsdagavond 17 mei tijdens een speciale raadsvergadering geïnstalleerd. Hoewel nieuwe? Peter Hoek (SGP), Corniel van Leeuwen (CU) en Frank Hommel (VVD) zaten ook al eerder op het wethouderspluche. Hoek en Van Leeuwen kunnen op een raadsbrede steun rekenen maar Hommel krijgt niet bij iedereen de handen op elkaar.

De VVD-bestuurder incasseerde vanuit de oppositie de afgelopen jaren veel kritiek op zijn beleid rond de vestiging van een grote logistieke dienstverlener bij Tholen-stad. Ook werden hem de problemen bij de renovatie van een zwembad in diezelfde plaats zwaar aangerekend.

Bij een schriftelijke stemming over zijn kandidatuur vergaarde Hommel dertien stemmen voor en zeven tegen. De tegenstemmers zaten in het oppositiekamp en – volgens Bartjens – bij de voormalige coalitiepartij het CDA. De twee fractieleden willen niet reageren. “Ik ga hier dus niks over zeggen”, laat een van hen mevrouw Geluk-den Engelsman weten. “En trouwens die stemming was anoniem.”

De druiven waren gisteravond zuur voor Algemeen Belang Tholen, die als winnaar uit de verkiezingen kwam maar uiteindelijk afviel als coalitiepartner. Fractievoorzitter Van ’t Hof trok van leer tegen het zogeheten beleidsprogramma, een stuk waar alle fracties hun inbreng voor mochten aanleveren. “Het beleid en de uitvoering van de vorige periode blijven gewoon hetzelfde. Het is oude wijn in nieuwe zakken”, aldus Van ’t Hof.

De ABT’er die na de raadsvergadering normaal een van de laatsten is die naar huis gaat, had deze keer geen zin in een glaasje en gezelligheid. Hij zocht na afloop al snel zijn auto op.

Vorig artikelAanstaande zaterdag start de serie Sthuplanders bin anders
Volgend artikelPeutergym in Sint-Maartensdijk

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in