Home Nieuws New York Mini Marathon

New York Mini Marathon

390
0

Diabetes Fonds haalt 61.864 euro op met New York Mini Marathon

Van Groningen tot Middelburg en van Den Helder tot Maastricht. Overal in het land deden op zaterdag 2 oktober 2021  hardloopliefhebbers mee aan de New York Mini Marathon (NYMM). Bij elkaar hebben honderden lopers in totaal 61.864 euro opgehaald voor diabetesonderzoek. Met een speciale digitale editie van ’s werelds bekendste hardloopevenement wilde het Diabetes Fonds de droom dichtbij huis brengen voor veel hardloopfanaten. ‘Iedereen vrij van diabetes, daar rennen we voor‘ was het motto van de mini-marathon. De duizenden afgelegde kilometers en het sponsorbedrag brengen dat doel een stap dichterbij.

Het evenement vond door corona niet in Rotterdam plaats, zoals voorgaande edities, maar in de woonplaats van de deelnemers. Iedereen kon helpen door te rennen of te doneren. Daarmee droeg men een steentje bij aan de doelen van het Diabetes Fonds. “We zijn trots op alle deelnemers en donateurs en dankbaar voor hun inzet en steun. Tijdens deze run gaat het niet alleen om je eigen persoonlijke prestaties, maar ook om met elkaar de droom van genezing van diabetes dichterbij te brengen. Bijna 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke maand komen er duizend mensen bij. Ons doel is iedereen vrij van diabetes. Daarom willen we als Diabetes Fonds zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen om onderzoek te financieren. Alle opbrengsten van de New York Mini Marathon zijn daarvoor bestemd”, aldus Etelka Ubbens, directeur Diabetes Fonds.

Ook Tholen had vandaag een deelnemer aan deze Mini Marathon en wel Annemieke Esmeijer, 32 jaar oud en zij is mama van twee lieve schatten. Haar dochter Kemi is 12 jaar en haar zoon Nilo is 6 jaar. In 2011 kreeg Kemi diabetes type 1 en in 2017 kreeg haar stoere broertje Nilo dezelfde diagnose.

Hun twee kanjers leven al vanaf hun tweede levensjaar met deze oneerlijke en vaak onderschatte ziekte. Geen één dag is onbezorgd en zonder stress. Zij is natuurlijk super trots op hun kanjers en wil ze laten zien dat ze er nooit alleen voor staan.

Annemieke liep vandaag de afstand van 10,5 km in een tempo van 6,4 km/per uur en legde de afstand af in 70 minuten. Zij heeft uiteindelijk door de bijdragen van 109 donateurs € 1.505,00 opgehaald voor het Diabetes Fonds.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 4 =