Home Nieuws Natuurwerkdag: de grootste vrijwilligersdag in het groen

Natuurwerkdag: de grootste vrijwilligersdag in het groen

452
0

Zelf aan de slag voor de natuur dichtbij huis!
Zelf aan de slag in je eigen groene leefomgeving in het belang van planten en dieren. Tijdens de Natuurwerkdag op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kun je een bijdrage leveren om de natuur in jouw omgeving te helpen.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland organiseert in samenwerking met vele partners dit jaar voor de 21e keer de Natuurwerkdag in Zeeland op 28 locaties! Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. En bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap.

Locaties in de Gemeente Tholen
Het Diepe Gat
Op deze mooie rustige locatie van Staatsbosbeheer kun je de Natuurvereniging Tholen helpen met het knotten van wilgen en maken van takkenrillen.
Datum: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 9:00 – 12:00
Adres: Oudelandsedijk, Stavenisse

Dorpsbos Muijebos
Het Muijebos vormt met de Pluumpot, de landgoederen en de Oosterschelde een aaneengesloten natuurgebied. Op deze locatie kun je helpen met het aantrekkelijk houden van de bosrand voor insecten. Tijdens de Natuurwerkdag worden eerder gemaakte inhammen opnieuw opengemaakt en worden er langs de randen takkenrillen gemaakt.
Datum: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 9:00 – 12:00
Adres: Groenedijk, 4695 AB Sint Maartensdijk

Ook meedoen?
Op www.natuurwerkdag.nl vind je nog meer informatie over de locatie van jouw keuze en kun je je aanmelden. Op veel locaties kan het hele gezin meedoen. Trek stevig schoeisel of laarzen aan en zorg voor warme (regen) kleding. Neem ook wat te drinken mee.

Organisatie
De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL.
De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

De natuurwerkdag is ook te volgen op Facebook en Twitter via #natuurwerkdag

Stichting Landschapsbeheer Zeeland
Stichting Landschapsbeheer Zeeland is een professionele organisatie die zich sinds 1982 richt op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). www.landschapsbeheerzeeland.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × vier =