Nationale Buitenspeeldag

Op woensdag 13 juni organiseert het Evenementen Comité Smalstad de Nationale buitenspeeldag.
Jantje Beton en Nickelodeon zijn de initiatiefnemers van deze landelijke dag.

Het buiten spelen zou weer net zoals vroeger terug moeten komen, het zorgt voor ontspanning voor de kinderen. Tegenwoordig speelt een op de vijf kinderen niet of slechts een keer per week buiten.
Met de buitenspeeldag willen de initiatiefnemers onder de aandacht brengen dat buiten spelen geen luxe is maar een noodzaak. Juist in een tijd dat maar liefst 80% van de kinderen onvoldoende beweegt levert buiten spelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke mentale en sociale ontwikkeling.

De speeldag in Sint Maartensdijk wordt gehouden op het grote parkeerplein op de Haven. Alle kinderen zijn dan welkom om van 14:00 uur tot 16:00 uur mee te doen aan de buitenspeeldag.
Door hieraan mee te doen wordt het buiten spelen gepromoot en het belangrijkste is dat ze dan vrij en veilig kunnen spelen.

Er is weer een springkussen en nog vele spelletjes. Verder is er nog een activiteit van Jongerenwerk Tholen van 14:45 uur tot 15:45 uur en dat is ballon dieren vouwen.
De opstelling van de spelletjes is op het afgesloten parkeerterrein van de Haven zodat verkeer niet mogelijk is.

Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden die zijn voor rekening van het Comité, mogelijk gemaakt door de jaarlijkse bijdrage van de donateurs.
Donateurs zijn nog steeds welkom om ook een bijdrage te leveren aan evenementen die voor de leefbaarheid van het dorp zorgen.

Kinderen worden nog getrakteerd op limonade en een zakje chips.
Vrijwilligers en bestuursleden van ECS en ouders zijn erbij aanwezig om het nog gezelliger en veiliger te maken.

De organisatie, de vrijwilligers en alle medewerkers van Omroep Tholen wensen alle kinderen en hun ouders een plezierige middag op woensdag 13 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 2 =